+31-20-6452393 info@datamatters.nl
Peter Horsman

Peter Horsman

Adviseur

Peter Horsman

Peter Horsman houdt zich als onafhankelijk adviseur bezig met vraagstukken rond digitaal informatiemanagement, archivering en duurzame toegankelijkheid van digitale informatie, zowel bij overheids- als niet-overheidsorganisaties.

Peter heeft een lange en gevarieerde ervaring in het archiefwezen, die begon in Dordrecht in 1975 en eindigde in 2012 als docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde archivistiek, heeft een Master of Science in Information and Knowledge Technologie en is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van systemen voor archiefbeheer; voor de FAO (Food and Agricultural Organization, UN) ontwierp hij een digitaal record-keeping system. Het gemeentearchief Rotterdam begeleidde hij in de ontwikkeling van een e-depot voor duurzame bewaring van digitale documenten.

Thans is hij nauw betrokken bij projecten digitaal werken in de vreemdelingenketen en bij verschillende e-depot ontwikkelingen. In opdracht van het NIOD werkt hij mee aan de preservering en bewerking van de archieven van de genocide rechtbanken in Rwanda.

Peter is communicatief ingesteld en gericht op het delen van kennis.

<<Team overzicht