+31-20-6452393 info@datamatters.nl

Onze missie: uw data altijd beschikbaar en toegankelijk

Onze missie is om informatieprocessen zo in te richten dat de essentiële data van organisaties altijd beschikbaar en toegankelijk zijn. Altijd: dat is over vijf jaar, over vijftig jaar, of nog langer. Wij kunnen niet voorspellen hoe data over vijftig jaar wordt vastgelegd. Of hoe gebruikers in de toekomst met de data van nu omgaan. Maar we kunnen uw data wel zó organiseren, dat u er zeker van kan zijn dat die in de toekomst ook vindbaar en toegankelijk blijft.

Ons bedrijf: expert in duurzame archivering en informatiebeheer

Paul Schindeler richtte Data Matters in 2001 op als een leverancier en integratiespecialist van data storage en data management systemen. Het werd een bedrijf met nieuwsgierige en deskundige medewerkers die zich graag op onbekende terreinen begeven. Zo gingen we op zoek naar de antwoorden op vragen als: hoe kan je nieuwe vormen van informatie archiveren? Hoe kies je de passende technologie voor het archiveren van interactieve media? Hoe kan je belevenissen reconstrueren en bewaren? En hoe zorg je ervoor dat de oplossingen van vandaag een goede opstap zijn voor de oplossingen van de toekomst? Zo groeiden we uit tot een multi-disciplinaire specialist voor advies, begeleiding en ICT infrastructuur oplossingen voor het opslaan en bewaren, delen en ontsluiten van dynamische en statische data. Van beleidsvorming via verandermanagement tot aan implementatie van nieuwe hardware of migratie naar de cloud.

Data Matters biedt diensten en oplossingen op het snijvlak van mens, data en technologie.

Paul Schindeler

Oprichter, Data Matters

Onze klanten

Onze klanten werken zowel in de non-profitsector als in het bedrijfsleven. Binnen de non-profitsector gelden de strengste (ISO-) normen voor archivering. Daardoor zijn we gewend de lat hoog te leggen voor de kwaliteit van ons advies en begeleiding. We adviseren altijd op basis van hoogwaardig en meest actuele kennis. Onze opdrachtgevers in de zakelijke branche profiteren daar ook van. Zo zijn wij goede partners voor bedrijven in de financiële sector zoals een bank of verzekeringsmaatschappij, voor farmaceuten, beveiligingsbedrijven of een advocatencollectief.
Onze opdrachtgevers in de non-profitsesctor zijn onder andere streek- en stadsarchieven, provincies en organisaties in de zorg.

Ons team

In ons team van experts hebben we alle kennis en ervaring gebundeld om digitaliserings- en archiveringstrajecten in de volle breedte te kunnen begeleiden. We combineren onze kennis van processen, documentcreatie, archivering en technologie met een stevige portie praktijkervaring. Klik hier voor de mensen die schuilgaan achter de naam Data Matters.

Voor ICT-oplossingen werken we samen met een aantal leveranciers van hoogwaardige, betaalbare en innovatieve hardware en software.

Onze waarden

In de 15 jaren van ons bestaan hebben wij vanuit onze bedrijfswaardes gewerkt met de overtuiging dat deze een bijdrage leveren aan ons succes en aan het succes van onze klanten. Onze waardes zijn:

  • Ethiek – wij werken samen met onze klanten op basis van betrokkenheid, eerlijkheid en respect.
  • Innovatie – wij zijn constant op zoek naar nieuwe en betere methoden en technologie.
  • Vertrouwen – wij hebben langdurige en gelijkwaardige relaties met onze klanten en partners.
  • Focus – wij leveren hoog-kwalitatieve oplossingen en diensten binnen ons vakgebied.
  • Slagvaardigheid – wij werken altijd binnen de gestelde eisen en gemaakte afspraken.
De toekomst van uw data begint vandaag

Onze werkwijze

  • We zijn multidisciplinair: we combineren technologische expertise en archiveringsdeskundigheid met kennis over juridische aspecten, beleidsvoering en verandermanagement. We verrijken en verdiepen onze expertise iedere dag dankzij de ervaringen die we in de praktijk opdoen.
  • We zijn praktisch en  innovatief: we weten uit de praktijk wat werkt, en wat niet werkt. Duurzame archivering en duurzaam informatiebeheer blijkt vaak maatwerk. Dus komen we soms met andere benaderingen of oplossingen die niet direct voor de hand liggen. Want wij zijn constant op zoek naar nieuwe en betere methoden en technologie.
  • We zijn nieuwsgierig: vanuit een nieuwsgierige, onafhankelijke houding zoeken we samen met onze klanten naar de beste oplossing. Zo ontwikkelen onze klanten snel kennis en kunnen ze veel zelf oppakken en uitvoeren. Dat leidt niet alleen tot het beste resultaat – het houdt onze trajecten ook betaalbaar.

Het oplossingsgericht meedenken is één van de sterke punten van Data Matters, maar ook het specialisme en de ruime ervaring in archiveringsvraagstukken is een onderdeel waarin de Provincie Noord-Brabant de adviezen van Data Matters graag in wil roepen. Het is een Hollands, eerlijk bedrijf waar goed mee te werken valt.

Mark van Uden

ICT-beheerder, Provincie Noord-Brabant

Wilt u in de toekomst toegang blijven houden tot de digitale informatie van vandaag? Wacht niet te lang met het nemen van maatregelen en maak een afspraak voor een eerste adviesgesprek met ons. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Maak kennis met Data Matters: info@datamatters.nl