+31-20-6452393 info@datamatters.nl

Migratie services

Service voor ontzorgde datamigratie

Ziet u op tegen een migratie van uw data naar een nieuw systeem, een nieuwe oplossing? Door onze innovatieve methode en totaalaanpak voor datamigratie wordt u volledig ontzorgd. Daarbij worden de meest hardnekkige data kwaliteitsproblemen aangepakt. Er wordt gewerkt met een unieke iteratieve aanpak, bewezen technologie en ervaren specialisten, zodat zelfs de meest complexe datamigraties uitgevoerd kunnen worden. Door een transparante werkwijze is de migratie bovendien uitstekend traceerbaar en beheersbaar. Daarnaast wordt absolute veiligheid en bescherming van uw meest kostbare en gevoelige gegevens gegarandeerd door middel van Strongroom – onze cloudoplossing voor duurzame archivering.

Data mapping
Waar de meeste organisaties veel tijd en middelen investeren in het ontleden van het bronsysteem, richten wij ons voornamelijk op het doelsysteem waar deze gegevens in moeten landen. Door onze iteratieve aanpak werken wij gestructureerd naar het doelsysteem toe. Dit wordt bevorderd door het gebruik van visuele data mapping tools die direct de uitkomsten van de data mapping inzichtelijk maken. Resultaten zijn direct beschikbaar en kunnen eenvoudig aangepast worden naar uw wensen of specificaties. Deze aanpak maakt het daarnaast mogelijk om nieuwe, geschoonde of verrijkte, tabellen in de mapping te verwerken zonder deze gegevens eerst in het bronsysteem te corrigeren. Bovendien is maar beperkte business en IT capaciteit nodig tijdens werksessies voor het uitvoeren van de datamigratie. De migratie wordt autonoom voorbereid en uitgevoerd. Ook zijn er significant minder proefmigraties nodig, omdat tussentijdse resultaten al getest en geaccepteerd worden door uw inhoudelijke specialisten tijdens werksessies. Deze aanpak vermindert het risico op onaangename verrassingen tijdens de datamigratie drastisch. Daarnaast borgt het directe inzicht in de resultaten een hoge kwaliteit van de data migratie

 

 

Klik op de onderstaande afbeelding voor een vergroting

Data analyse en profiling
Bij het uitvoeren van de data analyse wordt het doel als uitgangspunt voor de analyse genomen. Bij de data analyse worden zowel uw gestructureerde als uw ongestructureerde data betrokken. Daarbij wordt gewerkt met verschillende bewezen data profiling tools en met Machine Learning technieken. Hierdoor wordt een duidelijk beeld verkregen van de datakwaliteit in uw bronsysteem(en) en de mogelijkheden om data te migreren. Deze inzichten worden vervolgens gebruikt voor het plannen van de migratie inclusief de benodigde schoningsactiviteiten en het samenstellen van testsamples. Waar mogelijk worden mechanismen ingebouwd voor automatische dataschoning op basis van de profileringsresultaten. Data analyse en -profiling leiden er dus toe dat de benodigde capaciteit voor data gerelateerde problemen beter bepaald kan worden over het gehele migratietraject.

Data veilig
Uw data is in goede handen door de uitstekende databeveiliging. De gehele data migratie wordt uitgevoerd vanuit een beveiligde omgeving. De omgeving en werkwijze zijn met betrekking tot informatiebeveiliging ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Transparante datamigratie
Rondom de migratie worden twee soorten rapportages opgeleverd. Allereerst zorgen transparante standaard rapportages ervoor dat u op elk gewenst moment inzicht heeft in de status en voortgang van de datamigratie. Daarnaast worden aparte rapportages geleverd gericht op de juistheid en de volledigheid van de migratie. Hiermee wordt gewaarborgd dat alle relevante data vanuit de bron ook op de juiste wijze in het doel(systeem) landen.

Duurzame opslag en toegankelijkheid
Na een succesvolle migratie kan de data geïmporteerd worden in een doelsysteem van uw keuze. U kunt daarvoor ook gebruik maken van Strongroom – onze cloudoplossing voor digitale archivering. In deze oplossing wordt uw waardevolle data maximaal beschermd, kunt u deze blijven beheren en is deze optimaal toegankelijk. Met deze duurzame oplossing bent u ervan verzekerd dat uw data voor de langere termijn beschikbaar blijft.