+31-20-6452393 info@datamatters.nl

Samenwerking met ProjectComfort

De beste projectmanagement software in de beste digitale kluis! Uw kostbare projectdata op 1 plek ProjectComfort, het meest gebruiksvriendelijke Project Management Systeem (PMS) in de cloud, beschikt als eerste PMS over de mogelijkheid om projectdocumentatie conform...

Beter beheer van en toegang tot bouwdata

Druchtman & Partners en Data Matters bundelen de krachten van project information management (PIM) software Newforma met die van de online datakluis Strongroom. Hierdoor kunnen bedrijven in de bouwsector hun steeds grotere hoeveelheden data beter beheren,...

DEVENTit en Data Matters bundelen expertises

DEVENTit en Data Matters bundelen expertises

Integrale archiefoplossing OAIS-proof beschikbaar
Een unieke geïntegreerde oplossing voor het beheren, bewaren en ontsluiten van uiteenlopende digitale archiefstukken. Dat vormt het resultaat van de samenwerking tussen twee innovatieve ICT-bedrijven: DEVENTit en Data Matters. De oplossing voldoet nauwgezet aan het OAIS-referentiemodel en kan desgewenst worden aangepast op basis van specifieke wensen en eisen van klanten zowel in het overheidsdomein als het bedrijfsleven.

Social Innovation Partner 2015!

Social Innovation Partner 2015!

Hitachi Data Systems heeft Data Matters uitgeroepen tot Social Innovation Partner 2015!

Deze prijs is uitgereikt dankzij de innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die Data Matters ontwikkelt.
De innovatieve oplossingen hebben met name betrekking op het voor de langere termijn bewaren en beschikbaar stellen van verschillende soorten (digitale) informatie.

scopeArchiv™-APEx-Export-PlugIn

scopeArchiv™-APEx-Export-PlugIn

De nieuw ontwikkelde scopeArchiv™-APEx export plugIn maakt het mogelijk metadata te exporteren in apeEAD formaat en dus aan te sluiten op de Archives Portal Europe (http://www.apex-project.eu). Door middel van deze scopeArchiv™ plugIn kan uw metadata eenvoudig en op een efficiënte manier uitgewisseld worden met de portal.

Nieuwe producten scope solutions ag

Nieuwe producten scope solutions ag

Ruim vier jaar geleden tekenden Data Matters en scope solutions ag een exclusieve overeenkomst voor de verkoop en implementatie van de scope producten (scopeArchiv, scopeOAIS) in de BeNeLux en Scandinavië. Deze partnership heeft haar vruchten afgeworpen en zal de komende jaren verder uitgebreid worden. Met name voor “long term digital preservation” investeren beide partners in nieuwe producten en diensten, die gekenmerkt worden door innovatie, betrouwbaarheid, eenvoudige toepasbaarheid en open standaarden.

Vendor Neutral Archive in de zorgsector is mogelijk!

Vendor Neutral Archive in de zorgsector is mogelijk!

Hitachi Data Systems heeft al sinds jaar en dag een Clinical Repository (HCR) voor software-onafhankelijke opslag van medische data. Deze oplossing wordt in de medische sector gebruikt om meer met data van diverse bronsystemen te kunnen doen. Dataverzuiling wordt veroorzaakt door een groot aantal specifieke applicaties in de medische zorg. Met HCR heeft u nog maar één plek voor al uw data!

Veertien jaar geleden

Veertien jaar geleden

Veertien jaar geleden heb ik Data Matters opgericht met het doel dataopslag en databeheer systemen en oplossingen te leveren gebaseerd op “best-of-breed” technologie en hoogwaardige diensten. In de loop van de jaren hebben wij ons naast het opslaan van data...

Samenwerking Scope solutions

Samenwerking Scope solutions

Data Matters en scope solutions ag versterken hun samenwerking Scope solutions ag is reeds 15 jaar marktleider op het gebied van archiefbeheer, digitale ingest en preservering in Europa. Meer dan 100 publieke archieven, universitaire en bedrijfsarchieven werken met de...

Leertraject e-depot

Leertraject e-depot

Leertraject e-depot - Ontwikkel én implementeer uw strategie voor digitale duurzaamheid in uw organisatie. Volg het unieke, tweejarige leertraject e-depot van Data Matters. Wilt u in de toekomst toegang blijven houden tot de digitale informatie van vandaag? Begin dan...

De 4 kernbegrippen voor een e-depot.

Hoe goed is een e-depot?

Digitale archivering is een hot item in archievenland en aanpalende buitengewesten. Daarbij lijkt veel, zo niet alles, te draaien om het e-depot. Als je dat hebt, is de toekomst van het digitale archief verzekert. Op deze simpele en dus aantrekkelijke opvatting is wel wat af te dingen: om duurzame toegankelijkheid van digitale informatie te waarborgen komt wel wat meer kijken. Maar uiteraard is een veilige opslag van de informatie met de bijbehorende metadata daarvoor een essentiële voorwaarde en lijken e-depots vooralsnog de enige oplossing.

Van theorie naar praktijk en weer terug

Van theorie naar praktijk en weer terug

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw (dat klinkt langer geleden dan het is, maar toch) schreef het hoofd van de afdeling digitaal depot van het Canadese nationaal archief, Doug Taylor Monroe, een artikeltje in het mededelingenblad van datzelfde nationale archief hoe je zo’n depot zou moeten bouwen. Hij zag slechts twee stappen: 1: koop een computer, en 2: ‘have fun’. Ondanks deze simpele raad is er sindsdien vooral getheoretiseerd en niet zo heel veel fun gehad.

Digital law matters

Digital law matters

Wet- en regelgeving, rechtspraak, contracten en de juridische doctrine vormen samen de spelregels voor onze samenleving en dat geldt natuurlijk evenzo in de informatiemaatschappij. Met alle aandacht voor vet coole hardware en apps zou je bijna vergeten waar ICT om draait. Juist. Gegevensverwerking.