+31-20-6452393 info@datamatters.nl

Hoe goed is een e-depot?

Digitale archivering is een hot item in archievenland en aanpalende buitengewesten. Daarbij lijkt veel, zo niet alles, te draaien om het e-depot. Als je dat hebt, is de toekomst van het digitale archief verzekert. Op deze simpele en dus aantrekkelijke opvatting is wel wat af te dingen: om duurzame toegankelijkheid van digitale informatie te waarborgen komt wel wat meer kijken. Maar uiteraard is een veilige opslag van de informatie met de bijbehorende metadata daarvoor een essentiële voorwaarde en lijken e-depots vooralsnog de enige oplossing.

Lees meer
Van theorie naar praktijk en weer terug

Van theorie naar praktijk en weer terug

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw (dat klinkt langer geleden dan het is, maar toch) schreef het hoofd van de afdeling digitaal depot van het Canadese nationaal archief, Doug Taylor Monroe, een artikeltje in het mededelingenblad van datzelfde nationale archief hoe je zo’n depot zou moeten bouwen. Hij zag slechts twee stappen: 1: koop een computer, en 2: ‘have fun’. Ondanks deze simpele raad is er sindsdien vooral getheoretiseerd en niet zo heel veel fun gehad.

Lees meer

Samenwerking met ProjectComfort

De beste projectmanagement software in de beste digitale kluis! Uw kostbare projectdata op 1 plek ProjectComfort, het meest gebruiksvriendelijke Project Management Systeem (PMS) in de cloud, beschikt als eerste PMS over de mogelijkheid om projectdocumentatie conform...

Lees meer

Beter beheer van en toegang tot bouwdata

Druchtman & Partners en Data Matters bundelen de krachten van project information management (PIM) software Newforma met die van de online datakluis Strongroom. Hierdoor kunnen bedrijven in de bouwsector hun steeds grotere hoeveelheden data beter beheren,...

Lees meer
DEVENTit en Data Matters bundelen expertises

DEVENTit en Data Matters bundelen expertises

Integrale archiefoplossing OAIS-proof beschikbaar
Een unieke geïntegreerde oplossing voor het beheren, bewaren en ontsluiten van uiteenlopende digitale archiefstukken. Dat vormt het resultaat van de samenwerking tussen twee innovatieve ICT-bedrijven: DEVENTit en Data Matters. De oplossing voldoet nauwgezet aan het OAIS-referentiemodel en kan desgewenst worden aangepast op basis van specifieke wensen en eisen van klanten zowel in het overheidsdomein als het bedrijfsleven.

Lees meer
Social Innovation Partner 2015!

Social Innovation Partner 2015!

Hitachi Data Systems heeft Data Matters uitgeroepen tot Social Innovation Partner 2015!

Deze prijs is uitgereikt dankzij de innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die Data Matters ontwikkelt.
De innovatieve oplossingen hebben met name betrekking op het voor de langere termijn bewaren en beschikbaar stellen van verschillende soorten (digitale) informatie.

Lees meer
scopeArchiv™-APEx-Export-PlugIn

scopeArchiv™-APEx-Export-PlugIn

De nieuw ontwikkelde scopeArchiv™-APEx export plugIn maakt het mogelijk metadata te exporteren in apeEAD formaat en dus aan te sluiten op de Archives Portal Europe (http://www.apex-project.eu). Door middel van deze scopeArchiv™ plugIn kan uw metadata eenvoudig en op een efficiënte manier uitgewisseld worden met de portal.

Lees meer
Nieuwe producten scope solutions ag

Nieuwe producten scope solutions ag

Ruim vier jaar geleden tekenden Data Matters en scope solutions ag een exclusieve overeenkomst voor de verkoop en implementatie van de scope producten (scopeArchiv, scopeOAIS) in de BeNeLux en Scandinavië. Deze partnership heeft haar vruchten afgeworpen en zal de komende jaren verder uitgebreid worden. Met name voor “long term digital preservation” investeren beide partners in nieuwe producten en diensten, die gekenmerkt worden door innovatie, betrouwbaarheid, eenvoudige toepasbaarheid en open standaarden.

Lees meer