+31-20-6452393 info@datamatters.nl
Annette Allaart

Annette Allaart

Project manager/ Adviseur

annette.allaart@datamatters.nl

Annette Allaart

Annette Allaart is haar carrière in 2012 begonnen na een studie Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar studie heeft zij de focus op digitale duurzaamheid van erfgoedcollecties gelegd en de laatste ontwikkelingen op dit gebied nauwgezet gevolgd. Dit resulteerde in een scriptie over Linked Open Data technologie en digitale duurzaamheid van digitale informatie.
Na eerst twee jaar in de archiefsector te hebben gewerkt is zij in 2014 begonnen bij Data Matters. Tijdens haar periode binnen het archiefwezen heeft zij gewerkt aan de digitalisering van verschillende collecties en datamanagement van digitale collecties. Ze heeft de nodige kennis opgedaan over kwaliteitsnormen omtrent digitalisering en een goede kijk op het beheren van data alvorens deze in een digitaal bewaardepot op te slaan.

Bij Data Matters richt zij zich op archiefbeheer m.b.v. de oplossingen en producten van scope solutions. Ze coördineert projecten die meer inzicht moeten geven in de behoefte van de klant bij de aanschaf van een Archief Beheer Systeem (ABS), maar adviseert ook bij het inrichten van een dergelijke archiefbeheeromgeving d.m.v. het ontwerpen van een archiefschema en implementeren van deze archiefbeheeromgeving.

Annette is een sociaal en open persoon, die graag samenwerkt aan multidisciplinaire projecten.

<< Team overzicht